Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Dubbele Tochtrol Zelf Maken: Houd De Koude Lucht Buiten!

Dubbele Tochtrol Zelf Maken: Houd De Koude Lucht Buiten!

How To Make Double Door Draft Stopper / DIY Door Draft Stopper Step by Step Tutorial- ENERGY SAVINGS

Dubbele Tochtrol Zelf Maken: Houd De Koude Lucht Buiten!

How To Make Double Door Draft Stopper / Diy Door Draft Stopper Step By Step Tutorial- Energy Savings

Keywords searched by users: dubbele tochtrol zelf maken patroon tochtrol naaien

Dubbele Tochtrol Zelf Maken: Een Complete Handleiding

Wat is een dubbele tochtrol?

Een dubbele tochtrol, ook wel bekend als een tochthond, is een handig accessoire dat wordt gebruikt om tocht en koude lucht buiten te houden. Het bestaat uit een langwerpige rol die gevuld is met materiaal zoals zand, rijst of schuim. De tochtrol wordt vaak gebruikt om ruimtes tussen de deur en de vloer af te dichten en zo energieverlies te verminderen. Naast het isoleren van de ruimte, kan een dubbele tochtrol ook dienen als een decoratief element in huis.

Voordelen van het zelf maken van een dubbele tochtrol

Het zelf maken van een dubbele tochtrol biedt verschillende voordelen. Ten eerste stelt het je in staat om je eigen ontwerp te creëren en af te stemmen op je persoonlijke smaak en interieurstijl. Met een zelfgemaakte tochtrol kun je kiezen uit een breed scala aan stoffen, patronen en kleuren, waardoor je een uniek accessoire kunt maken dat past bij de sfeer van je huis.

Bovendien is het zelf maken van een dubbele tochtrol een kosteneffectieve oplossing. In plaats van een kant-en-klare tochtrol te kopen, kun je besparen op de kosten door materialen te gebruiken die je al in huis hebt of door betaalbare stoffen en vullingen aan te schaffen. Daarnaast kun je met je eigen creatie voldoen aan je specifieke behoeften en eisen, zoals de gewenste lengte, dikte en vulling van de tochtrol.

Benodigde materialen voor het maken van een dubbele tochtrol

Om je eigen dubbele tochtrol te maken, heb je de volgende materialen nodig:

 • Stof naar keuze (bij voorkeur dik en stevig)
 • Naaigaren
 • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld zand, rijst, schuim)
 • Een naaimachine of naald en draad
 • Schaar
 • Meetlint
 • Spelden

Stappen voor het maken van een dubbele tochtrol

Volg deze stappen om je eigen dubbele tochtrol te maken:

Stap 1: Meet de lengte en breedte van de ruimte tussen de deur en de vloer waarvoor je de tochtrol wilt gebruiken.

Stap 2: Knip twee rechthoekige stukken stof uit met de lengte en breedte die je hebt gemeten. Voeg aan alle zijden een extra naadtoeslag van ongeveer 2 centimeter toe.

Stap 3: Leg de twee stukken stof op elkaar met de goede kanten op elkaar. Speld ze aan elkaar vast langs drie zijden, waarbij je één van de lange zijden open laat.

Stap 4: Naai de stof langs de gespelde zijden, met een naadtoeslag van ongeveer 1 centimeter.

Stap 5: Keer de stof binnenstebuiten, zodat de goede kant van de stof zichtbaar is.

Stap 6: Vul de tochtrol met het gekozen vulmateriaal. Zorg ervoor dat de tochtrol stevig is gevuld, maar niet te strak.

Stap 7: Speld en naai de open zijde van de tochtrol dicht met behulp van een blinde zoom of een rechte steek.

Stap 8: Controleer of de tochtrol goed is afgedicht en er geen vulling uitkomt.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen dubbele tochtrol gemaakt. Nu kun je het accessoire gebruiken om tocht en koude lucht buiten te houden en tegelijkertijd een mooie toevoeging aan je interieur maken.

Alternatieve ontwerpen voor een zelfgemaakte dubbele tochtrol

Naast het basisontwerp van de dubbele tochtrol zijn er veel creatieve alternatieven die je kunt overwegen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende stoffen combineren om een patroon of kleurenschema te creëren dat past bij je interieur. Ook kun je versieringen toevoegen, zoals kant, knopen of borduurwerk, om de tochtrol een persoonlijk tintje te geven.

Een andere optie is om een tochtslang te maken in plaats van een rol. Een tochtslang is flexibeler en kan worden gebruikt voor kieren en scheuren in ramen en deuren. Het maakproces van een tochtslang is vergelijkbaar met dat van een dubbele tochtrol, alleen hoef je geen vulling toe te voegen. In plaats daarvan maak je een lange stoffen buis die je kunt aanpassen aan de gewenste lengte.

Gebruik van een dubbele tochtrol om energieverbruik te verminderen

Het gebruik van een dubbele tochtrol kan helpen om energieverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Door tocht en koude lucht buiten te houden, voorkom je dat warmte ontsnapt en dat koude lucht binnenkomt. Hierdoor hoef je minder te verwarmen, wat resulteert in lagere stookkosten.

Daarnaast kan een dubbele tochtrol ook helpen om geluidsoverlast te verminderen en de privacy te vergroten. De tochtrol sluit de ruimte tussen de deur en de vloer af en voorkomt dat geluiden van buiten naar binnen komen of omgekeerd. Bovendien kan het plaatsen van een tochtrol het binnendringen van stof, insecten en ongewenste geuren verminderen.

Tips voor het onderhoud en de verzorging van een dubbele tochtrol

Om ervoor te zorgen dat je dubbele tochtrol in goede staat blijft, zijn hier enkele tips voor het onderhoud en de verzorging:

 • Controleer regelmatig of de tochtrol nog goed afsluit en of er geen vulling uitkomt. Indien nodig kun je de tochtrol bijvullen of repareren.
 • Was de tochtrol indien mogelijk in de wasmachine volgens de instructies op het etiket van de stof.
 • Als de tochtrol niet in de wasmachine kan worden gewassen, gebruik dan een zachte borstel en wat mild schoonmaakmiddel om de stof schoon te maken.
 • Laat de tochtrol volledig drogen voordat je hem weer gebruikt of opbergt om schimmelvorming te voorkomen.
 • Bewaar de tochtrol op een droge plaats wanneer je hem niet gebruikt, om de levensduur van het accessoire te verlengen.

Waarom een dubbele tochtrol een duurzame keuze is

Het gebruik van een dubbele tochtrol is een duurzame keuze om verschillende redenen. Ten eerste zorgt de tochtrol ervoor dat warmteverlies wordt beperkt, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om je huis te verwarmen. Dit leidt tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan het verminderen van de klimaatverandering.

Daarnaast kunnen dubbele tochtrollen worden gemaakt van gerecyclede materialen, zoals oude stoffen of kleding. Door het hergebruik van materialen te bevorderen, help je de hoeveelheid afval te verminderen en de vraag naar nieuwe grondstoffen te verminderen.

Tenslotte is een dubbele tochtrol een duurzame optie omdat je deze zelf kunt maken en aanpassen. Door zelf een tochtrol te maken, vermijd je de noodzaak om een nieuw product te kopen dat mogelijk verpakt is in plastic of andere niet-duurzame materialen. Bovendien kun je de tochtrol zo ontwerpen dat deze perfect aansluit bij je behoeften en interieurstijl, waardoor je minder snel geneigd bent om het accessoire te vervangen.

Conclusie

Het zelf maken van een dubbele tochtrol is een leuke en praktische manier om tocht en koude lucht buiten te houden en tegelijkertijd je energieverbruik te verminderen. Met de juiste materialen en een beetje creativiteit kun je een unieke tochtrol maken die perfect past bij je interieur.

Of je nu kiest voor het basisontwerp van een dubbele tochtrol of voor een meer creatieve variant, zoals een tochtslang, je zult profiteren van de vele voordelen die deze accessoires bieden. Niet alleen zorgen ze voor een betere isolatie en lagere energiekosten, maar ze voegen ook een decoratief element toe aan je huis.

Door je eigen dubbele tochtrol te maken, maak je een duurzame keuze, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een beter milieu. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer je eigen dubbele tochtrol!

Referentiebronnen:
– DIY: je eigen tochthond maken is voortaan hip! – Engie
– 13 ideeën over Tochtrol – Pinterest
– Ecosavers – Tochtstopper – Wit – Bespaarbazaar
– “Hier waak ik (over je energieverbruik).” De tochthond is terug … – HLN
– Tochtslang – Wol & Co
– Waarom gebruik maken van een deur tochtstopper? – Tochtstripdeur.nl

Categories: Verzamelen 32 Dubbele Tochtrol Zelf Maken

How To Make Double Door Draft Stopper / DIY Door Draft Stopper Step by Step Tutorial- ENERGY SAVINGS
How To Make Double Door Draft Stopper / DIY Door Draft Stopper Step by Step Tutorial- ENERGY SAVINGS

Vul de tochtrol zelf met oude magazines, kranten of textiel. Gebruik je oude kranten voor energiebesparing! Je past de lengte en dikte eenvoudig naar eigen wens aan: voor grotere kieren heb je meer materiaal nodig.Wie ook échte honden (of katten) in huis heeft, kan de tochtstopper best met wat dubbelzijdige tape of klittenband aan de deur bevestigen. Anders wordt hij hoogstwaarschijnlijk gewoon ingelijfd als speelkameraad.Een tochtstopper is een handig item wanneer je last hebt van tocht in huis. Ze bieden je een snelle oplossing om je huis te beschermen tegen koude lucht. Behalve dat, zorgen de tochtkussens ook dat de warmte in de kamer wordt behouden. Zo zal je zeker gaan besparen op verwarmingskosten!

Doe-het-zelf: de zelfgemaakte tochtrol
 1. Kies een leuk stofje.
 2. Snij uit de stof 2 rechthoeken van 10 cm over de breedte van je deur (plus 2 cm speling voor het naaien).
 3. Leg beide rechthoeken op elkaar, lange zijde op lange zijde. …
 4. Vul de rol op met vulmateriaal. …
 5. Naai de laatste zijde dicht …
Dat maakt niet uit.
 1. Knip je breiwerk in lappen van minstens 20 cm breed. De lengte van de lapjes kan variëren. …
 2. Naai met een zigzag of met een lockmachine de lapjes in de breedte aan elkaar. …
 3. Vul de slang met de resten van je verknipte breiwerk. …
 4. Maak de uiteinden dicht met een koord. …
 5. En klaar is je tochtslang.

Aggregeren 28 dubbele tochtrol zelf maken

13 Ideeën Over Tochtrol | Naaipatronen, Deurstopper, Naaiprojecten
13 Ideeën Over Tochtrol | Naaipatronen, Deurstopper, Naaiprojecten
Tochthond: Alle Informatie Over Tochtrollen - Artikelhub
Tochthond: Alle Informatie Over Tochtrollen – Artikelhub
Tochthond: Alle Informatie Over Tochtrollen - Artikelhub
Tochthond: Alle Informatie Over Tochtrollen – Artikelhub
Tochthond: Alle Informatie Over Tochtrollen - Artikelhub
Tochthond: Alle Informatie Over Tochtrollen – Artikelhub

See more here: toimuonmuasi.com

Learn more about the topic dubbele tochtrol zelf maken.

See more: https://toimuonmuasi.com/category/tennis blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *